14 februari 2012

CHOKLADHJÄRTAN MED MANGO OCH KOKOS.

ENKLA OCH GODA CHOKLADHJÄRTAN 













Ibland kan det vara gott med lite mörk choklad och en dag som Alla -Hjärtansdag en bra dag att unna sig det. Dessa chokladkakor är lätta att göra, så jag själv har bullat upp i frysen för att ta fram och njuta av vid speciella tillfällen.

Recept:
Ett paket 86% Mörk choklad
En färsk mango
3 dl rivenkokos



Gör så här:
Riv chokladen på den grova delen på rivgärnet.
Skär mangon i bitar, mixa i din mixer tills mangon är len.
Häll ner kokos, chokladen och mangon i en kastrull, rör om under svag värme 4 av 9. Rör om försiktigt hela tiden så att det inte smeten bränner vid. När chokladen är smält är det klart.


Värm i en kastrull på 4 av 9 under omrörning i några minuter tills chokladen har smält
Jobba nu ut röran i de former som du valt, jag har hittat min favorit, det är 8 stycken hjärtan i en silikonform. Det är viktigt att det är en form som du kan böja och trycka på för att få ut hjärtarna eller chokladkakorna. Ett tips är Silikonformar eller söta engångsformar i papper.
Lägg nu ner 2-3 tsk i en form, jobba ut degen så att hela formen blir täckt.
Lägg in formarna i frysen. Låt stå i ett dygn. Ta ut några minuter innan servering, försiktigt trycker du ut hjärtarna eller kakorna. Vill du ge bort i present var noga med att berätta att de förvaras i kyl och eller frys. De blir nämligen mjuka efter några minuter i rumstemperatur.

NJUT AV DITT HJÄRTA OCH AV STUNDEN 

// Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...