3 maj 2012

GLASSFEST - bananglass med smak av blåbär, lakrits och choklad

Överst blåbär, till vänster lakrits och till höger choklad.


När bananerna hemma är på väg att bli övermogna, så skalar jag dem och skär dem i skivor. Dessa "bananslantar" lägger jag sedan i frysen för att när behov uppstår antingen använda i smoothies eller göra glass av.
Jag har skrivit om blåbärslass tidigare, och det är lätt att variera smaksättningen efter tycke och smak. Häromkvällen var vi sugna på glass och då blev det i smakerna BLÅBÄR, CHOKLAD och LAKRITS.

Så här enkelt gör du hemmagjord och socker och mjölkfri glass:
Du behöver:
frusen banan i skivor
vaniljpulver
smaksättning: kakao, blåbär (frusna), lakrtisgranulat.

Mixa den frusna bananen (som fått tina ca 10 minuter) med handmixer och mixa ner vaniljpulvret och den valda smaksättningen. Smaka av hur mycket vanilj och smaksättning som är lagom
Servera och ät direkt!

Andra förslag på smaksättning är:

  • Hallon
  • Jordgubbar
  • Ananas
  • Äpple och kanel
  • Ananas
  • Melon
  • Papaya

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...