14 september 2012

CHOKLADHJÄRTAN ATT NJUTA


Som snickers fast godare och framförallt nyttigare 




Det är alltid trevligt att bjuda på något gott till kaffet och jag har märkt att när det goda är format till ett hjärta så blir det ännu trevligare för gästerna. Tänk vad lite som behövs för att göra någon glad. Dessa små godingar är enkla att göra. 

Recept:
100 g choklad 74-86 % du väljer själv
2,5 msk kokosolja
2 dl salta jordnötter
1/2 gojibär torkade 

Gör så här:
Smält chokladen i ett varmt vatten, koka upp vatten i en kastrull, ta en passande plastskål och bryt chokladen i småbitar, låt smälta sakta. Hacka jordnötterna till mindre bitar, häll ner i chokladen, häll ner gojibären och kokosoljan. Rör om ordäntligt så att ingredienserna fördelas ordentligt. Häll nu ner chokladen i de formar som du har, ställ sedan in i frysen i någon timmer. 

Servera din choklad på ett fint fat eller i en snygg skål. Servera direkt när chokladen ska avnjutas annars hinner den smälta lite och bli kladdig. 

Det går bra att byta ut jordnötterna mot solrosfrön, pumpafrön eller andra från eller nötter. 

NJUT av varje bit

Josefi 

1 kommentar:

  1. Jag har ganska stora hjärtformar i silikon. Är det silikonformar du använder när du gör den här chokladen, eller vad använder du?
    /Maria B

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...