28 september 2012

VETEFRIA ENCHILADAS

Enchiladas
Vi som inte tål, eller väljer bort vetemjöl i vår kost måste många gånger välja bort viss kost. Enchiladas är ett sådant exempel. Enchiladas kan du ibland hitta bakad på majsmjöl, men majsmjöl är ur hälsoperspektiv tyvärr inte så mycket bättre än vetemjöl. Jag har därför tagit fram ett annat alternativ som jag tycker blev riktigt gott.

Vetefri enchiladas (det här behövs till en enchilada):
1 ägg
1 msk grekisk yoghurt eller creme fraiche
1 knapp msk fiberhusk
lite salt och peppar.

Vispa ihop alla ingredienserna och stek direkt i lite smör eller kokosolja i stekpanna. Se till att enchiladan flyter ut så mycket som det går i panna så att den får lagom tjocklek.

Din enchilada fyller du sedan med tacoköttfärs eller annan fyllning som du tycker om att ha i dina enchiladas. Lägg i ugnssäker form, ha på riven ost och gratinera i ugnen.

Ulrika

6 kommentarer:

  1. Vilken dunderblogg, synd att jag inte hittat denna tidigare. Bra artiklar ich recept :-)
    Mvh Patrik

    SvaraRadera
  2. Hej Patrik! Men tänk så bra att du hittat hit NU:-). Hoppas du kommer hitta mycket som faller dig i smaken. Ulrika

    SvaraRadera
  3. Mums, vad gott och SMART att göra enchilladas sådär. Omelettrullar har jag ju gjort.. och pannkakor, men aldrig hittills gratinerat dem. Så smart och gott! :)
    / Sonja

    SvaraRadera
  4. Ja dessa "omelettrullar" kan användas till mycket - både kalla och varma. Prova gärna och berätta vad du tycker.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...