8 februari 2013

HEMMAGJORD APRIKOSMARMELAD - UTAN SOCKER

Frökex med chévreost och aprikosmarmelad
I bland är man sugen på något sött, och då är den här goda aprikosmarmeladen ett bra alternativ. Du "svänger ihop" den snabbt och den är god både som pålägg, till ostbrickan eller som dipp.
Jag använder mig av ICAs ekologiska torkade aprikoser som är förföriskt goda. Om du ska äta torkade aprikoser ska du alltid se till att de är ekologiska för att undvika en massa gifter.

Det här behöver du till ca 1 ½ dl färdig aprikosmarmelad:
15 ekologiska torkade aprikoser
1 msk kokosolja
1 tsk kanel
ca 1 msk vatten

Så här gör du:
1. Lägg aprikoserna i en skål


Tillsätt kokosoljan

Strö över kanelen

Mixa ihop med mixerstav eller i matberedare

Tillsätt vatten för en lagom konsistens
Denna marmelad brukar falla barnen i smaken. Då den är lätt att tillaga kan du gärna låta barnen hjälpa till. Då smakar den ännu godare ;-).
Förvara den färdiga marmeladen i kylskåp. 
Den är också en god smaksättare till kycklingrätter eller salladsdressing.

OBS. Marmeladen som görs på torkad frukt innehåller mycket fruktsocker, så du som är känslig för socker eller har diabetes bör vara försiktigt. Dock är den för de flesta ett klart bättre alternativ än köpt marmelad med en massa tillsatt socker.

Ulrika



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...