24 juni 2013

FÖRBÄTTRA DIN SOLBRÄNNA MED BETAKAROTEN

Minns så väl från jag var så där 11 år gammal, en av mina kompisars mamma åt mycket morötter och då menar jag knaprade några varje dag året runt. När sommaren kom brände hon sig inte och efter att hon solat var hon orange-brun. Kanske tyckte hon bara att morötter var gott eller så visste hon att moroten innehåller mycket BETAKAROTEN, skyddar mot solen och är ett naturligt solskydd. 




Läser och får inspiration från tidningen "KURERA För friskvård och naturlig hälsa". Där de i senaste numret står om just hur viktigt betakaroten är för vår hälsa och hud, speciellt är det aktuellt nu när sommaren är här och solsemestern väntar. Tips börja fylla rikligt med med nedanstående frukt och grönt, men som vanligt ska vi inte överdriva utan "lagom " är bäst. För er som dricker grön smoothies och använder spenat, grönkål, mango året runt bra till med betakaroten i kroppen. Tydligen ska det bästa solskyddet för att få en fin bränna och inte bli röd av solen, vara att äta tillskott ca 4 veckor innan semestern och även äta frukt och grönt med betakaroten. 




Förutom att du kan köpa tillskottet betakaroten kan du även äta dig till ett bättre solskydd. Visst låter det lite konstigt men samtidigt intressant? Jag håller med. 

Du hittar antidoxidanten som skyddar mot fria radikaler i dessa godsaker: 
  • Morot
  • Spenat
  • Persilja 
  • Sötpotatis 
  • Mango
  • Papaya
  • Pumpa 
  • Grönkål 


Betakaroten är bland annat bra för 

  • Stärker upp immunförsvaret
  • Sänker kolstrålvärdet
  • Ökar kroppens tolerans mot gifter
  • Skyddar huden mot solskador
  • Främjar matsmältningen
  • Främjar hudens pigmentering och bidrar till en snabbare och bättre brun färg. 



Läs mer på kurera och  betakaroten

// Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...