20 december 2013

BLÅBÄRSTRYFFEL MED FLINGSALT

Blåbärstryffel

Tryffel är lättlagat och för att vara en godsak ett klart hälsosammare alternativ. I grunden behöver du choklad och då så klart gärna mörk - 70 % eller mer och kokosolja. Skippa kokosfettet i silverförpackningen. Det är bara en sorglig härdad variant och är inte bra för dig. Välj hellre kokosolja som finns i olika märken. Själv köper jag gärna Kung Markattas som är både ekologisk, finns i min ICA-butik och har bra pris. Sedan kan du välja att smaksätta lite med vad du vill. Själv är jag barnsligt förtjust i blåbär i alla dess former, så denna gång fick det bli blåbär. Över strödde jag dessutom lite flingsalt för att få den där härlig brytningen mellan sött och salt.
Här kommer receptet:

Du behöver:
100 g mörk choklad
2 dryga matskedar kokosolja
(vill du söta något kan du använda 5 - 10 droppar stevia SweeatDrops)
1 dl blåbär (frysta går bra)
flingsalt

Gör så här:
Smält chokladen i mikro eller på låg värme tillsammans med kokosoljan. Blanda noga under tiden. Lägg i det mesta av blåbären som fått tina (spar några till garnering) och mosa dem med en gaffel om du vill ha dem i lite större bitar, eller med mixerstav om du vill fördela dem helt. Jag mosade med gaffel. Smaka av och känn om du vill söta något. Det beror lite på hur söta blåbären är som du har i.
Skeda upp i småbrödformar och garnera med några hela blåbär och strö lite flingsalt över.
Förvara sedan svalt.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...