5 februari 2014

JORDNÖTS- OCH HAVREKAKOR (utan socker, vetemjöl och mjölk)

Jordnöts- och havrekakor
Handen på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker. Det här blev ett synnerligen lyckat "experiment" som kommer att göras många gånger framöver. Kakor som är lite sega och med god smak av havre och jordnöt. Ett riktigt schysst mellanmål/snack tack vare att det innehåller en del protein och fett.

Du behöver ( ca 15 st):
3 dl havregryn
1 dl osötat jordnötssmör (med eller utan bitar)
2 ägg
1 dl Sötströ.
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Finfördela havregrynen i en matberedare så att de blir ett grovt mjöl. Blanda sötströ och bakpulver och häll ner i havregrynen och blanda om några varv. Häll sedan ner äggen och jornötssmöret och låt matberedaren jobba ihop till en jämn deg. Ta upp degen på bakbord och knåda ihop den ordentligt för hand. Forma sedan bollar som du plattar ut på bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på plåten.

Ulrika

2 kommentarer:

  1. Låter gott. Älskar havre :)
    Borde gå lika bra med skrädmjöl?

    SvaraRadera
  2. Tack för det Eva! Det går säkert alldeles utmärkt med skrädmjöl. Gissar att det kommer att smaka toppen :-). / Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...