6 mars 2014

INGEFÄRAKEX - i samarbete med Risenta





I ett samarbete med Risenta har HÄLSOSMARTA - Josefi & Ulrika (och ytterligare några andra hälsobloggare) tagit fram lite mer hälsosamma recept på bröd, kakor och kex. Till grund har vi så klart använt Risentas specialmjöler som vi gärna använder när vi själva bakar och lagar mat.

Vi har gjort två recept till Risenta och ett av dem presenteras nu i den först omgången i den oerhört tjusig och pedagogisk reklamfilmen. Här bjuder vi tillsammans med Risenta på Ingefärakex - snabblagade kex som smälter i munnen lagade på bovetemjöl och kokosmjöl. De smaksätts med ingefära, vilket ger dem en lite "vuxen smak". Kexen är goda att äta som de är till en kopp chai-te eller kaffe eller som ett smörgåskex med lite smör och ost.
I detta recept har vi använt rårörsocker. Du som hellre vill ha en sockerfri variant kan välja att söta med stevia eller annan sockerersättning som du föredrar (det bör vara i pulverform dock för att kexen ska bli torra när det gräddats).

Kolla in filmen och berätta för oss vad du tycker :-)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...