3 mars 2014

KESO- OCH HALLONGLÄDJE:dessert eller mellanmål utan socker


Ett perfekt mellanmål då det är mättande, men också underbart sött och gott så den platsar definitivt även på dessertbordet.
Grunden är en blandning på grädde och keso. Du som vill kan byta ut mot laktosfria alternativ och även välja grädde på kokosmjölk, cashewnötter eller något annat du föredrar. Experimentera dig fram med dina favoriter.
Både grädde och keso är syrade, vilket gör dem mer lättsmälta för oss än ren komjölk. En del klarar denna form av mjölkprodukter utan några som helst problem medan andra mår bättre med andra typer.

Du behöver:
2 dl grädde
1 dl keso
10 droppar SweetDrops Vanilla Cream
1 tsk vaniljpulver
Chia/hallonsylt:
2 dl frysta hallon
1 msk vatten
1 msk chiafrön
ev. 6 - 8 droppar SweetDrops Vanilla Cream eller Berry
Müsli, kokosflakes eller hackade nötter.

Gör så här:
Vispa grädden. Mixa keson i matberedare eller med stavmixer och blanda den sedan med steviadropparna och vaniljpulvret.
Värm på svag värme på spisen en kastrull med vatten och de frysta hallonen. När hallonen har tinat och blivit mosiga tar du av plattan från spisen och blandar ner chiafröna. Blanda noga och låt stå ca fem minuter. Smaka av. Om du vill kan du söta lite extra med några droppar stevia.
Häll upp i glas. Varva gräddblandningen med hallonsylten.
Avsluta med lite müsli, kokosflakes eller hackade nötter på toppen.
Ät och njut med gott samvete.

/Ulrika

4 kommentarer:

  1. Låter bra och gott..ska testa! :) är receptet till en eller två portioner?

    SvaraRadera
  2. Lagom till två portioner. Sagolikt gott :)

    SvaraRadera
  3. Japp, det stämmer att det räcker bra till två portioner. Tre mindre desserter kan man också tänka sig. /Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...