28 april 2014

HÄLSOSMARTA chokladbollar (utan socker)


Chokladbollar är en klassiker och brukar uppskattas av både ung som gammal. Lätta att baka och lätta att äta. Här är en variant som bli lite HÄLSOSMARTARE tack vare att jag byter ut smöret mot kokosolja och sockret mot torkade dadlar. Fungerar bra att bjuda på på kalaset, till fikat eller som något energigivande till mellanmål. Jag tycker att det är gott med kaffesmaken och mina barn uppskattar den också. Självklart kan du välja bort kaffet om du vill och istället välja någon annan typ av vätska (vatten eller någon typ av mjölk).

Du behöver:
2 dl havre
1 dl riven kokos
15 torkade dadlar
4 msk kokosolja
2 msk kakao
2 tsk frystorkat kaffe
½ dl varmt vatten

Gör så här:
Lägg havre, riven kokos, torkade dadlar, kokosolja samt kakao i en matberedare (eller mixerstav) och mixa tills dadlarna är finfördelade. Koka upp vattnet och lös upp kaffepulvret i det. Häll det varma kaffet i smeten och mixa tills det är väl blandat. Forma sedan till lagom stora bollar och rulla dem i riven kokos. Förvaras i kylskåp.

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...