18 april 2014

PÅSKGODIS ÄGG DOPPADE I MÖRK CHOKLAD vetefritt och mjölkfritt

Just detta recept, hälsosmarta påskägg vann kategorin hälsosmartas på risentas kvällsmingel. Receptet är enkelt att göra, det går fort och är gott. En smak som passar mig bra, när surt möter sött.

Äggen kan användas till följande


  • Att dekorera en tårta med 
  • Att lägga i påskäggen 
  • Att njuta av till kaffet
  • Att bjuda de söta påskkärrningarn när det ringer på. 
  • Att äta som godis 





Extra goda tycker jag att äggen  är precis när de är framtagna från frysen. Chokladen blir så kriskpigt god. 


Recept:
6 torkade ekologiska fikon
1,2 dl mandelmjöl
2 msk ekologisk citron
4-5 rutor mörk choklad 71% och uppåt.
1,2 dl kokoschips


Gör så här:
Klipp fionen i småbitar. Häll ner mandelmjölet
och ha på den pressade citronen. Mixa nu noga med en
handmixer, så att det blir en fin och jämn smet.
Rulla nu lagom stora ägg i din hand. Lägg på en tallrik. Smält chokladen i ett vattenbad på spisen. Doppa ena änden av ägget i chokladen och lägg ner ägget på en papperstallrik eller linknande. När alla äggen är doppade i chokladen så lägger du in tallriken i frysen. Ta fram äggen precis när du ska servera och njuta av de hälsosmarta påskäggen. Lägg du äggen på en bädd av kokoschips



PÅSKÄGG PÅ EN BÄDD AV KOKOSCHIPS 




Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...