1 september 2014

TAPIOKAPUDDING MED VANILJ (vete- och sockerfritt)


Tapioka utvinns av rotknölarna på Maniokbusken. En hög växt som växer i trakterna kring Sydamerika där den räknas som ett viktigt baslivsmedel. Tapioka är glutenfritt och mycket rik på stärkelse, vilket gör den utmärkt för att reda av såser eller som i det här fallet göra pudding.
För att göra puddingen lite mer hälsosmart valde jag att använda mig av mandelmjölk och istället för att söta med socker använde jag mig av honung. Resultatet blir en härligt krämig och mjuk pudding som lägger sig som bomull i magen.

Du behöver (till 2 - 3 portioner):
3 dl mandelmjölk
½ dl tapiokakulor (brukar kunna hittas i hyllan för glutenfria produkter)
1 ägg
3 msk honung
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Koka upp mandelmjölken och häll i tapiokakulorna. Rör om ordentligt och låt sjuda ca 3 minuter. Rör om då och då. Knäck i ägget och vispa om ordentligt. Häll i honung och vaniljpulver och blanda väl. Låt koka ihop ytterligare några minuter tills krämen tjocknat.
Tag av från spisen och låt svalna.
Servera med bär.

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...