15 oktober 2014

ÄPPELPAJ sockerfritt, vetefritt och mjölkfritt



Här bjuder jag på en annorlunda, söt, god och mättande äppelpaj. Den blev godkänd och omtyckt av hela familjen, både stor och liten. Jag vände på ”kakan” i vanliga fall brukar jag göra en smulpaj och smula den över äpplena. Men denna gång gjorde jag en deg som äpplena får ligga på.


Recept: 
Till botten: 
2 dl bovete
1 äpple
Ett paket Svarta bönor 400 gram eko
1 dl vatten
2 ägg
2 msk kokosolja
15 dadlar eko
1,2 msk kanel


Till toppingen 
3 äpplen
1 msk kanel
1 tsk vanilj
3 dadlar.

Gör så här: 
Klipp dadlarna i må bitar och lägg ner i en bunke, skiva ner äpplet, äpplet är för att det ska bli saftigt och gott, vill du kan du ta två äpplen. Häll ner bovete, ägg och de svarat bönorna tillsammans med vattnet och kanelen. Nu mixar du allt sammans till en fin smet. Smörj in din form med kokosolja innan du häller ner smeten. Degen förgräddar du på 180 grader i 12 minuter. Tar ut formen och lägger de skivade äpplena, strör på kanelen och vaniljen och även de fint klippta dadlarna. Nu gräddar du i ytterligare ca 10-12 minuter.

Till kan du ha en klick kokosgrädde

Njut av din äppelpaj
Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...