13 oktober 2014

KOKOSKROKANTKULOR - vete- socker- och mjölkfritt


Det här är små delikata kulor som verkligen har det lilla extra. Genom att hetta upp riven kokos i stekpanna tillsammans med kokossocker bildas en härligt krispig kokoskrokant med ljuvlig kolasmak. Mmmmmmmm. I övrigt innehåller kulorna även kokosolja, kokosmjölk och bovetemjöl för att hålla ihop och ge en lämplig konsistens.
Du kan rulla kulorna i riven kokos eller i kakao.

Du behöver:
2 dl. riven kokos
1 dl kokossocker
lite kokosfett

4 msk kokosolja
1 dl bovetemjöl
½ dl kokosmjölk
1½ dl riven kokos

riven kokos och/eller kakao att rulla kulorna i

Gör så här:
Värm en stekpanna på spisen. Häll i en klick kokosolja och låt den bli varm. Hetta sedan upp den rivna kokosen och häll över kokossockret. Se till att röra ordentligt mellan varven så att det inte bränner fast. Kokossockret ska "smälta" och fastna i kokosen.

Häll upp bovetemjöl och riven kokos i en bunken och blanda om. Häll ner kokosoljan - det är bara bra om den är flytande, då är den lättare att blanda ner. Häll på kokosmjölken och blanda om till en smet.
Blanda sedan ner kokoskrokanten och arbeta till en jämn och fin deg.
Rulla små kulor som du sedan vänder i riven kokos eller i kakao.

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...