19 december 2014

RISENTA GLUTENFRIA CHIABOLLAR MED HASSELNÖTTER OCH CHOKLAD



Risentas fantastiskt goda njutbara bollar glutenfria chiabollar med hasselnöt och choklad. Kan varmt rekommenderas att prova. En läckerbit att njuta av och även full med protein så det går även bra att njuta av denna före eller efter ett träningspass.

Till cirka 16 st chiabollar
Recept:
200 gram russin
3 dl hasselnötsmjöl
1 dl chiafrön
2 msk kakao
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 msk honung
100 gram mörk choklad från 70 procent och uppåt.

Gör så här:
Blötlägg russin i vatten i minst en timme. Låt rinna av väl. Mixa russin med alla övriga ingredienserna ( förutom chokladen) till en slät massa. Låt stå kallt i ca 15 minuter i kylen forma sedan till bollar. Smält chokladen i vattenbad och doppa bollarna där i. Toppa med till exempel tranbär, mandel eller pistage. Låt svalna och förvaras i kylen eller frysen innan servering.


Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...