11 juli 2014

SOMMARTÄVLING MED HÄLSOSMARTA - vinn Hälsosmart Kickstart!

Sommar, sol och lata dagar. Eller kanske dagar full av roliga aktiviteter? Det är det bästa med semester och ledighet att vi kan känna efter vad vi själva behöver.
Vi på HÄLSOSMARTA tänker ta tre veckors härlig och efterlängtad semester. Då kommer vi att passa på att göra sådant som vi längtar efter och mår bra av och låta bloggen få lite semester den med.

Under tiden tänker vi att NI BLOGGLÄSARE ska få vara med och tävla om två stycken Hälsosmarta Kickstart. Det är en hälsocoachning på distans som pågår under 6 veckor. Ordinarie pris är 1500:- . Det som ingår är:

  • Du får börja med att fylla i vårt scanningsmaterial där du berättar för oss (och dig själv) hur ditt nuläge se ut, vad du har för mål samt vad du vill ha hjälp av oss med. 
  • 3 Hälsocoahningstillfällen á 30 minuter varannan vecka per telefon. 
  • 3 sms i veckan. Dina sms är skrivna för att stärka och peppa just dig för att nå dina mål. 
  • 6 utvalda material inom ämnena kost, motion, motivation, personlig utveckling och återhämtning. Ett varje vecka till din mail.
  • Avstämning varje vecka via ett material som du fyller i och mailar till oss. 
Vad ska du då göra för att vara med och tävla?
Jo, du ska välja något av våra recept som vi har publicerat här på vår blogg. Du ska tillaga det och det är ok om du vill att göra lite småjusteringar i receptet. Det ska dock märkas att det är vårt grundrecept du använd dig av. Receptet ska du sedan antingen redovisa på:
  • Instagram - märk med #hälsosmartasommartävling och skriv om vad du har gjort.
  • På Facebook - lägg upp bild och skriv och berätta vad du lagat/bakat, tagga Hälsosmarta Josefi & Ulrika.
  • På din blogg - skriv ett blogginlägg, lägg upp bild och skriv en text. Länka till ditt inlägg här i vår blogg.
Oavsett vilket alternativ du väljer ska du skriva en kommentar under detta inlägg där du berättar att du deltar och var du har publicerat ditt tävlingsbidrag. Det ska också tydligt framgå i ditt tävlingsbidrag att du har lagat ett recept från oss. Länka om möjligt till vår blogg/FB-sida och till originalreceptet.
Tävlingen pågår under hela vår semester och avslutas den 3 augusti.
De två vinnarna kommer att publiceras veckan därpå här i bloggen och på vår Facebooksida.

Nu är det bara att börja leta bland alla våra recept och välja ut vad du vill testa!


Vi återkommer till bloggen efter vår semester och önskar er alla bloggläsare en riktigt härlig sommar så länge.
Må så gott och var nu HÄLSOSMARTA på bästa möjliga sätt för er.





10 juli 2014

TA CHANSEN ATT LYSSNA PÅ SANNA EHDIN I VÄSTERÅS


En av våra absoluta förebilder inom kost och hälsa är Sanna Ehdin Anandala. Hon var en av de allra första som varnade för hur farligt sockret var, och blev på den tiden näst intill hånad för det.
Sanna är PhD  och immunolog. Hon har skrivet en lång rad böcker och är en mycket inspirerande föreläsare. Hennes bok Den självläkande människan har sålt i mer än 400.000 exemplar. Boken handlar om hur du själv med hjälp av kosten, dina livsval och dina tankar kan läka och bli hel och frisk.

Vi är så fantastiskt glada över att Sanna kommer till vår hemstad Västerås och föreläser i höst. Den 27 augusti kommer hon till Stadshotellet där hon kommer att presentera sin nya bok - Den nya självläkande människan. 
Vi kan garantera dig en oerhört inspirerande föreläsning. Kom och lyssna på Sanna och passa på att köpa hennes nya bok. Vi kommer att finnas på plats och hjälpa till med bokförsäljningen.
Antalet platser är begränsat, och intresset är stort, så vänta inte med att boka din biljett om du är intresserad!

Läs mer om Sanna Ehdin Annadala på hennes blogg.
och på hennes hemsida

Klicka HÄR för att läsa mer om föreläsningen och för att boka din biljett.

Hoppas vi ses!





9 juli 2014

HASSELNÖTSRUTOR MED CHOKLADKROSS (vete-, och sockerfritt)


Dessa godbitar är fantastiskt smakfulla och riktigt mäktiga. Du behöver inte en stor bit för att bli nöjd. Basen är hasselnötsmjöl och hasselnötssmör och de sötas med lite honung (eller agave- eller dadelsirap). Så visst innehåller den sött, men inte det vita sockret. Det behövs dessutom inga stora mängder då hasselnötterna i sig och sedan chokladen ger lite sötma.
Du blandar lätt ihop smeten och gräddar sedan 20 minuter i ugn. Goda att äta direkt när de svalnat något, men också dagen efter då de fått stå och "mogna".

Du behöver:
1 dl kokosolja (smält/rinnande)
1 burk hasselnötssmör, 180 g osaltad (jag hade Kung Markatta)
2 ägg
3 msk honung ( eller motsvarande mängd annat sötningsmedel - agave-/dadelsirap exempelvis)
4 dl hasselnötsmjöl
1 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad (minst 70%)
½ dl hela hasselnötter

Gör så här:
Blanda den rinnande kokosoljan med hasselnötssmöret väl. Knäck i äggen och rör om så att smeten tjocknar och äggen är väl ihopblandade.
Häll upp mandelmjöl i en annan bunke och blanda väl med bakpulvret innan du häller i blandningen i smeten. Häll till sist ner honungen och  rör om.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Min form mätte ca 20 x 25 cm. Häll ned smeten i formen. Tryck ner den krossade chokladen i smeten. Jag valde att ha mina bitar ganska stora). Gör sedan likadant med hasselnötterna.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Ta ut och låt svalna 10 - 15 minuter innan du skär upp lagom stora bitar.

// Ulrika





7 juli 2014

CHOKLADMOUSS MED AVOKADO OCH JORDGUBBAR, Sockerfritt

Hälsosmart chokladmousse 


Tänka att kunna njuta av något riktigt gott och samtidigt ge din kropp en dos vitamin. En helt perfekt kombination om du frågar mig. Här bjuder jag på en chokladmouss med bara naturliga ingredienser.


Recept: 
2 stora avokado
2 dl jordgubbar
2 msk kokossocker
2,5 msk kakao (eko)
2 smk psylliumsfröskal

Gör så här: 
Gröp ur avokadon och lägg i en bunke, skiva jordgubbarna och lägg i dem med. Ha sedan i kakaon, kokossocker och psylliumsfröskal och mixa sedan moussen till en len smet. När du är färdig så klickar du i krämen i dina utvalda skålar. Förvara skålarna i kylen tills det är dags att servera dina gäster. Toppa gärna med jordgubbar.

Njut
Josefi



4 juli 2014

SESAMPANERAD ZUCCHINI


Att panera grönsaker är jättegott och går faktiskt att göra riktigt nyttigt också. Här har jag valt att panera zucchini i en blandning av sesammjöl, ägg och kryddor. Sesammjölet som är fettreducerat innehåller hela 46 % protein och 15 % fibrer. Kolhydraterna är endast 6 %. Dessutom innehåller det de viktiga mineralerna järn, zink och magnesium. Men det är inte framför allt för att det är så nyttigt som jag väljer att använda sesammjöl, utan för att det smakar så fantastiskt gott. En lätt nötaktig smak som gör sig perfekt till varma grönsaker. Det går att baka på sesammjöl också, både bröd och kakor, men det har jag inte hunnit med ännu. Återkommer med fler recept framöver.
Det här är en rätt som fungerar bra som förrätt eller ensamrätt om man vill äta något lättare. De fungerar dessutom perfekt som ett gott tillbehör till en bit kött, kyckling eller fisk.
Kryddningen går också att variera för att få annan smak.
Jag serverade mina Sesampanerade zucchiniskivor med en klick grekisk yoghurt och lite balsamvinäger.

Du behöver:
1 zucchini
2 ägg
1 dl sesammjöl (ev. lite mer om du vill ha tjockare smet)
lite salt och peppar
1  - 2 tsk paprikapulver
smör eller kokosolja att steka i

Gör så här:
Skiva zucchinin i lagom tjocka skivor (ca 0,5 cm).
Vispa ihop äggen med kryddorna och häll sedan ner sesammjölet. Vispa till en jämn och lagom tjockflytande smet. Häll eventuellt i mer sesammjöl om du tycker smeten blir för rinnig. Prova att doppa en zucchiniskiva i smeten. Smeten ska "stanna kvar" hyfsat bra på skivan.
Värm upp smöret eller kokosoljan och doppa sedan snabbt skiva för skiva av zucchinin i paneringssmeten och lägg dem sedan direkt i pannan. Stek tills de blir gyllenbruna på varje sida.
Godast att äta direkt när de är varma, tycker jag. /Ulrika



2 juli 2014

SANNA EHDIN ANANDALA FÖRELÄSER I VÄSTERÅS 27 AUGUSTI


En av våra absoluta förebilder inom kost och hälsa är Sanna Ehdin Anandala. Hon var en av de allra första som varnade för hur farligt sockret var, och blev på den tiden näst intill hånad för det.
Sanna är PhD  och immunolog. Hon har skrivet en lång rad böcker och är en mycket inspirerande föreläsare. Hennes bok Den självläkande människan har sålt i mer än 400.000 exemplar. Boken handlar om hur du själv med hjälp av kosten, dina livsval och dina tankar kan läka och bli hel och frisk.

Vi är så fantastiskt glada över att Sanna kommer till vår hemstad Västerås och föreläser i höst. Den 27 augusti kommer hon till Stadshotellet där hon kommer att presentera sin nya bok - Den nya självläkande människan. 
Vi kan garantera dig en oerhört inspirerande föreläsning. Kom och lyssna på Sanna och passa på att köpa hennes nya bok. Vi kommer att finnas på plats och hjälpa till med bokförsäljningen.
Antalet platser är begränsat, och intresset är stort, så vänta inte med att boka din biljett om du är intresserad!

Läs mer om Sanna Ehdin Annadala på hennes blogg.
och på hennes hemsida

Klicka HÄR för att läsa mer om föreläsningen och för att boka din biljett.

Hoppas vi ses!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...