12 januari 2015

RAWFOOD CHOKLADRUTOR MED GOJIBÄR (sockerfritt, vetefritt och mjölkfritt)


I dag bjuder jag på rawfood chokladrutor med gojiär. Riktig gott blev det, passar perfekt till kaffet till mellanmål för de små eller bara att njuta av en bit när du känner för det.

Recept: 
3 dl mandelmjöl
13 dadlar
1 tsk vanilj
1 dl gojibär ( går lika bra med gojipulver)
1 dl kakao
2 msk kokosolja
1 dl olivolja
1 dl vatten
1/2 dl psyllumfröskal från Helhetshälsa

Kokosflingor för att toppa chokladrutorna med

Här kan du köpa  Psyllumfröskal från helhetshälsa psylliumfroskal-eko

Gör så här: 
Klipp dadlarna i små bitar och lägg ner i en bunke, häll även ner gojibär, kakao, olivolja och vatten. Mixa allt sammans till en smet med en handmixer. Häll sedan ner mandelmjöl, vanilj, psyllumfrön kokosolja. Fortsätt nu att mixa tills det är en jämn och kladdig smet.
Ta fram en bricka som får plats i frysen, lägg smörpapper på och klicka ut chokladsmeten och lägg ett smörpapper på och kavla ut till en jämn tjock yta. Lägg in i frysen och ta ut efter ca 30 minuter skär i fyrkanter, toppa med kokos. Lägg tillbaka i frysen och ta fram och servera efter ca 1-2 timmar.

Njut med gott samvete av din chokladkaka med goji 

Josefi 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...